Oefentherapie Mensendieck

Veel lichamelijke klachten hebben te maken met de manier van bewegen, een ongunstige lichaamshouding of stress. De oefentherapeut Mensendieck is een bewegingscoach die u leert wat u zélf kunt doen om uw klachten te verminderen en in de toekomst te voorkomen.

Bij oefentherapie kunt u bijvoorbeeld terecht voor klachten als rug-, nek- en schouderpijn, hoofdpijn en hyperventilatie. Ook mensen met de ziekte van Parkinson, osteoporose, fibromyalgie en zwangeren kunnen profijt hebben van oefentherapie.

Samen met de oefentherapeut kijkt u naar uw lichaamshouding en manier van bewegen. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Hoe kan het anders? U krijgt een individueel behandelprogramma met gerichte oefeningen waarmee u uw houdings- en bewegingspatroon verbetert en klachten verminderen.

Met welke klachten kan ik terecht bij de oefentherapeut Mensendieck?

Petra Gunnink en Heidi Visser hebben ieder ruim 20 jaar ervaring als oefentherapeut Mensendieck en zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

vvocm-logo-fc-zonder-tekst